Festes i tradicions

print pdf

Sant Jordi (abril)

El dissabte més proper al 23 d´abril es fa públic el veredicte d´un concurs literari. Hi ha venda de llibres i roses a la plaça de la Vila i un berenar popular.

Aplec de Primavera (juny)

El primer diumenge de juny se celebra l´Aplec de Primavera al santuari de Loreto. Aquest aplec és el més antic de les comarques meridionals. Hi ha ballades de sardanes i un dinar de germanor.

Fira de la Cirera (juny)

L'any 2010 es va iniciar la cel·lebració de la Fira de la Cirera a l'entorn del santuari de Loreto el primer diumenge de juny. Els productors locals de cireres venen els seus productes i els altres comerços del poble també hi pariticipen.

Trobada de puntaires (juny)

La primera edició és el 2002. Es fa durant la tarda a la Plaçeta de Prayssac, després hi ha berenar per les puntaires.

Trobada gegantera (juliol)

Bateig dels gegants Jaume i Loreto el juliol de l’any 1998. La trobada consisteix en una plantada dels gegants, esmorzar per les colles participants i cercavila pels carrers del municipi amb ballada final a la Plaça de la Vila amb entrega de records a les colles participants.

Festa major d´estiu (juliol)

El 25 de juliol se celebra la festa patronal de Sant Jaume apòstol. Durant diversos dies hi ha actes per a tots els gustos: ball, futbol, tir al plat, cursa ciclista, teatre, sopar de germanor...

Onze de setembre (setembre)

La vigília de la Diada, l´Ajuntament organitza un acte lúdico-festiu acompanyat d'un berenar-sopar popular.

Festa major d´hivern (desembre)

El 10 de desembre, festivitat de la Mare de Déu de Loreto, se celebren diversos actes a la sala de festes del centre recreatiu social.

Nadal i Reis (desembre/gener)

Durant aquests dies diverses entitats organitzen actes: mostra de pessebres particulars, concert de nadales, cavalcada de Reis,…