Llocs d'interès
Santuari de la Mare de Déu de Loreto
Situat al turó del Puigrodó, el temple és d’estil neoromànic, l’edifici va construir-se entre els anys 1889 i 1892, després d’haver estat enderrocada la primitiva ermita del segle XVII, que va ser utilitzada al llarg de 225 anys (1664-1889) i que havia estat edificada per albergar la imatge de la Mare de Déu que el sacerdot Pere Codol havia portat d’una peregrinació de Roma. La imatge de la Mare de Déu, de fusta, es troba al cambril, darrera del qual hi trobem uns magnífics frescos i unes vidrieres importants.
Als anys seixanta s’hi van fer obres de restauració i condicionament de l’entorn, ara hi trobem una zona obaga plena de pins i oliveres amb taules, fonts, foc i servei de bar.
Tot l´entorn resulta un escenari magnífic per passar unes bones estones d´esbarjo, ja que les zones obagues dels pins i oliveres així ho permeten. Hi ha tot un seguit de taules, fonts, focs i servei de bar que cobreixen les necessitats dels múltiples particulars i col·lectius que escullen aquest lloc per a les seves activitats.
Església parroquial de Sant Jaume
L’església va ser construïda a les darreries del s. XVII seguint una variació de l’estil gòtic tardà cap al barroc, sobre la planta d’un temple anterior alguns murs del qual van ser aprofitats. L’obra va ser dirigida pel mestre d’obres Ramon Sanabra. Si bé, la seva forma exterior és austera, l’interior sorprèn per la lluminositat i les delicades proporcions de les voltes de llunetes. A l’interior es pot admirar un preciós retaule barroc daurat i un magnífic orgue, ambdós dignes de ser visitats. El llit de la Mare de Deu data de 1715 i l’orgue de 1730.
Apareix documentada la data 1794-97 com la del daurat del retaule barroc, obra realitzada per Joan Guasch de Valls. Al 1881 s’hi van realitzar obres d’ampliació en construir-se la capella del Santíssim.
La Casa de la Vila
Situada davant l’església, construït l’any 1929 per Cèsar Martinell, pare de la majoria de cellers modernistes de la zona.
A una de les portes hi figura la data de 1928. Edifici de planta trapezoidal de planta baixa més dos pisos. A la façana dos balcons per cada pis amb dues obertures rectangulars.
Una cornisa separa el cos de l’edifici amb el terrat. La barana té un plafó central sinuós, i al costat un tram calat. Els materials emprats són bàsicament el maó i la pedra.
Plaça del Portal
Plaça Prayssac
Plaça de la Vila
Carrer d'Avall
Carrer Major
Avinguda Catalunya